MAAGINEN 2.4.24 MERKKIPÄIVÄ KAMPANJA ✨
Kaikki norm. hintaiset kihla- ja vihkisormukset -15%. Alennus lasketaan automaattisesti kassalla. Voimassa 2.4. asti.

Ohjeita sormuksen valintaan ja mitta ohjeet sormuksille ja koruille

 

Kihlasormusten ja vihkisormuksen osto on aina merkittävä ja tärkeä valinta. Onhan sormus toivottavasti sormessa lopun ikää. Kerromme tässä vihjeitä sormuksen valintaan. Sormuksissa on paljon valinnanvaraa, niin mallin, kuin materiaalinkin suhteen. Suosittujen perinteisten kultaisten ja valkokultaisten sormusten lisäksi valittavana on muodikkaita hopea-, ruusukulta- , titaani- ja terässormuksia. Myös erikoisempia materiaaleja kuten hiilikuitua, keramiikkaa, ja kestävää tungstenia löytyy valikoimistamme.  Onkin tärkeää ymmärtää eri materiaalien ominaisuuksia, jotta sormus soveltuisi haluttuun käyttöön. Valittavana on kivellisiä, sekä kivettömiä sormuksia. Vihkisormukseksi on tapana valita timanttisormus. Kihlasormukseksi voi valita, joko molemmille sormukset ilman kiveä, tai miehelle kivettömän sormuksen ja naiselle saman sarjan kivellisen version. Kihlasormuksissa ei ole mitään ehdotonta sääntöä, että sormusten on oltava ihan samanlaiset, mutta on tietysti mukavaa, että ne muodostaisivat jollain tavalla parin yhtenäisillä muodoilla tai piirteillä. Myös sormuksen oikean koon määrittäminen on joskus haasteellista. Paras keino määrittää oikea koko, on mittaamalla sormi sormusmitalla tai mittasormuksilla. Arvaaminen tässä asiassa harvoin osuu oikein. Voit tilata sormusmitan täältä:

https://www.kaisankello.fi/tuote/sormusmitta-koko-40-76/

Sormuksen koko

sormusmitta
sormusmitalla saa helposti mitattua sormen koon

Sormuksen tilaaminen verkkokaupasta on helppoa, jos sinulla on oikea sormuskoko tiedossa. Mikäli koko ei ole tiedossa, kannattaa oikea koko varmistaa esimerkiksi kuvassa olevalla sormusmitalla.   Sormusmitassa on eurooppalainen kokomitoitus. Tämä sormusmitta käy erityisen hyvin esimerkiksi Schalins ja  Collection Ruesch sormuskoon mittaamiseen.

Verkkokaupassamme on myytävänä sormusmittoja, mutta kun tilaat sormuksen verkkokaupastamme, voimme lähettää sinulle veloituksetta, kuvassa näkyvän sormusmitan , jolla voit vielä varmuuden vuoksi tarkistaa sormuksen oikean koon. Ilmoita meille tilauksen kommenttikenttään, että haluat tarkistaa koon mitalla, niin lähetämme sinulle mitan suoraan kotipostilaatikkoon. Odotamme vastaustasi ja tilaamme sormuksen valmistajalta vasta, kun olet ilmoittanut tarkistetun koon. Sormusmitalla mittaamalla saat helpoiten koon selville, saat sopivan kokoisen sormuksen, eikä aikaa mene hukkaan, kun sormusta ei tarvitse lähettää vaihtoon, tai koonmuutokseen, jossa joissain tapauksissa saattaa kestää 2-4 viikkoa.  Myös kaiverruksen uskaltaa tilata, kun koko on tiedossa.

Voit myös  käydä mittauttamassa sormen kultasepänliikkeessä sormusmittarenkailla.

Sormuksen koon valinta saattaa olla joskus haasteellista, Siihen  kannattaa uhrata hiukan vaivaa ja aikaa. Sormen koko saattaa vaihdella jopa saman päivän aikana. Heti aamulla ja taas illalla sormet ovat yleensä turvoksissa, samoin kuumalla ilmalla.  Keskellä päivää ja viileällä ilmalla sormenympärys taas on pienempi. Kaikkein parasta on sovittaa kokoa keskellä päivää normaalissa huonelämpötilassa.  Turvotukseen saattaa vaikuttaa myös ruokavalio ja lääkkeet. Usein käy niin, että kesähelteellä hankitut sormukset ovat liian isoja kun talvi tulee ja talvipakkasilla hankitut sormukset kiristävät kesällä.  Tämä kannattaa myös huomioida , mikäli mittaat sormen kokoa ääriolosuhteissa.

Sormuksen ympärysmitta, eli sormuksen sisäkehän pituusmitta 45-74 ,  on käytössä kaikissa eurooppalaisissa sormuksissa . Suomalaisten sormusten koot ilmoitetaan halkaisijamittoina 14-24.

Sormuksen leveys ja sormuksen sisäpinnan pyöreys vaikuttavat siihen miten sormus sormessa liukuu. Leveämpi sormus tuntuu tiukemmalta, kuin ohut sormus. Leveä sormus saattaa vaatia 1/4-1/2  numeroa suuremman koon, kuin kapea. Sisäpinnaltaan pyöristetyt sormukset liukuvat sormessa herkemmin, näissä koko kannattaa valita hieman pienemmäksi. Esim. 16,3 vastaa sisäreunaltaan pyöristetyissä sormuksissa 16,5 kokoa.  Myös sormen muoto vaikuttaa paljon.

Sisäpinnan pyöristyksen vaikutus kokoon:

sormuksen sisäpinnan vaikutus kokoon

Jos haluat samankokoisen sormuksen kuin jo ennestään omistat, saat koon yksinkertaisimmin mittaamalla olemassa olevan sormuksen sisähalkaisijan. Paras mittaväline on työntömitta, myös esimerkiksi harppia voi käyttää mitan siirtämiseen sormuksesta viivoittimelle tai asettamalla sormus suoraan viivoittimen asteikolle. Huomaa kuitenkin, että jos sormus on vanha, se ei välttämättä ole enää täysin pyöreä ja mittaustulos saattaa vääristyä. Kotioloissa voi koittaa mitata sormen myös siten, että leikkaa paperista tai langasta suikaleen ja kääntää sen sormen ympärille ja mittaa sitten suikaleen pituuden sen mukaan missä koossa  mittasuikale tuntuu sopivalta. Sormien muoto määrittelee sopivan mittauskohdan: isonivelinen mittaa nivelen kohdalta, suipposorminen sormuskohdasta. Suikaleella mittaamalla saat sormuksen sisäkehän mitan, eli ympärysmitan selville. Kannattaa huomioida, että tämä kotioloissa suoritettu mittaus on vain suuntaa-antava, se ei ole niin tarkka, että sen perusteella kannattaisi tilata sormusta.

Verkkokaupastamme saa erikoistyönä tehtynä pieniä sormuskokoja alkaen  14,3  ja isoja sormus kokoja kokoon 24 saakka.  Nämä erikoistilauksesta toimitettavat koot on saatavina kaikissa Collection Ruesch ja Schalins sormuksissa. Erikoistyönä tehdyillä sormuksilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta.

Sormuksen
koko
ympärysmitta
(mm)
15.0 47,1
15.5 48,7
16.0 50,2
16.5 51,8
17.0 53,4
17.5 55,0
18.0 56,5
18.5 58,1
19.0 59,7
19.5 61,2
20.0 62,8
20.5 64,4
21.0 65,9
21.5 67,5
22.0 69,1
22.5 70,7

Usein kysyttyä sormuksen koon valinnasta:

Mistä tiedän oikean sormuskoon?

Mikäli koko ei ole tiedossa, kannattaa koko käydä mittauttamassa kultasepänliikkeessä sormusmittarenkailla tai tilata verkkokaupasta sormusmitta.

Miten saan salaa selville tyttöystävän/ poikaystävän sormen koon?

Tämä on hankala vastaus.  Täysin arvaamalla sormen koko menee yleensä väärin.  Sormen kokoa voi yrittää arvioimalla toisen sormus silmämääräisesti  omien sormien kokoon, ja vaikka sovittamalla jotain henkilön  vanhaa sormusta omaan sormeen . Sen jälkeen voi käydä mittauttamassa oman sormen ja sen perusteella arvioida sopivaa kokoa. Esimerkiksi, jos naiselle sopiva sormus jää miehen pikkusormessa vaikka nivelen kohtaan. Toinen keino on , jos henkilöllä on jokin sormeen sopiva sormus, jonka sisämitan saisi mitattua työntömitalla tai viivoittimella. Kannattaa muistaa, että kaikki sormet ovat erikokoisia, eli oikean käden sormi ei ole saman kokoinen , kuin vasemman käden sama sormi.

Kuinka tiukka sormus pitäisi olla?

Sormus on sopivan kokoinen , kun se liukuu sormeen suhteellisen helposti , mutta pois otettaessa vastusta on hieman. Jos joudut millään tavalla “taistelemaan” ja suostuttelemaan sormusta pois sormesta, se on ehdottomasti liian pieni. Sormus ei saisi kuitenkaan olla niin väljä, että se liukuu itsestään sormessa, tai valuu ravistelemalla pois.  Kannattaa muistaa, että sormet ovat kylmällä ilmalla pienemmät, kuin helteellä. Myös vuorokauden aika vaikuttaa sormien turvotukseen. Aamulla sormet ovat usein turvoksissa.  Keskipäivä on hyvä aika mitata sormuskoko, mutta jos mahdollista mittausta kannattaa suorittaa vaikka useampana päivänä ja eri vuorokauden aikaan.

Kannattaako mieluimmin valita vähän väljempi , vai tiukempi sormus?

Paljon riippuu siitä, vaihteleeko sinulla sormen koko kuinka paljon. Tärkeää on, että sormus ei putoa talvipakkasten aikaan , kun sormet ovat pienimmillään. On helpompi kestää sitä, että sormus vähän helteellä kiristää. Suomen oloissa tuo kylmyys vaivaa kuitenkin suuremman osan vuodesta. Turvotukseen vaikuttaa myös ruokavalio ja lääkkeet.

Kum valitset sormusta, jonka sisäpinta on hieman pyöristetty ( comfort fit), kannattaa valita hieman pienempi koko , mieluimmin kuin isompi.

sormuksen sisäpinnan vaikutus kokoon
sormuksen sisäpinnan vaikutus kokoon

Mikä on yleisin sormuskoko?

Yleisin sormuskoko normaalikokoiselle  naisille on 16,5-17,5, miehille 18,5-20.

Minkä kokoinen on pienin mahdollinen koko? Entä suurin?

Meidän sormusvalikoimassa Schalins ja Collection Ruesch sormuksista saa tilauksesta pienimmillään kokoa 14,3 ja suurin 23,6.

Voiko sormuksen kokoa muuttaa?

Riippuu siitä mitä materiaalia sormus on, ja kuinka iso koon muutos on. Kultaisten, valkokultaisten , ruusukultaisten, palladium ja platina sormusten kokoa voi yleensä muuttaa, riippuen sormuksen rakenteesta.  Kovempien metallien, kuten tungstenin, titaanin, teräksen , keraamisten sormusten, sekä hiilikuitusormusten kokoa ei voi muokata.

Sormuksen kaiverrus

Kihlasormuksissa perinteinen tapa on kaivertaa pariskunnan nimet ja päivämäärä.  Nimet voivat olla myös lempinimiä.  Tästä on paljon erilaisia variaatioita:

– kaiverrus, jossa naisen sormukseen tulee miehen nimi ja kihlapäivä, ja miehen sormukseen naisen nimi ja kihlapäivä.

– kaiverrus, jossa on molempien nimet ja kihlapäivä, molemmilla samassa järjestyksessä, tai versio, jossa naisen sormukseen tulee ensin miehen nimi ja sen jälkeen vasta naisen nimi ja päivämäärä, ja miehelle taas päinvastoin ensin naisen nimi ja sitten miehen nimi ja päivämäärä. Esim.  miehelle : Minna ja Mikko 24.12.2019.  Ja naiselle Mikko ja Minna 24.12.2019.  ” Ja ” sanan voi korvata esimerkiksi & merkillä tai sydänkuviolla.

Sormuksiin on myös kaiverrettu pieniä värssyjä tai raamatunkohtia, koordinaatteja ja paikannimiä, tosin näissä kannattaa ottaa huomioon tilan rajallisuus. Sormuksen ei mahdu kovin pitkiä rimpsuja. Kuten näistä esimerkeistä selviää, ei ole yhtä ainoaa oikeaa kaiverrustyyliä. Kaiverrus on sormuksessa kantajaansa varten, joten se voi olla ihan mitä vaan, mikä on lähellä sydäntä. Päivämäärä on kuitenkin hyvä olla sormuksessa, jos kihlapäivä pääsee joskus unohtumaan, niin sen voi aina tarkistaa sormuksesta.

Samat säännöt pätevät myös vihkisormuksiin, mutta yleensä vihkisormuksessa on vähemmän tilaa kaiverruksille kivien istutuksen vuoksi.

Kulta- ruusukulta-, punakulta ja valkokultasormukset

Kulta on aina ollut perinteinen kihla- ja vihkisormus materiaali. Kultaiset vihki ja kihlasormukset ovat perinteisen romanttinen ja ajaton valinta.

Kulta (Au) on pehmeä, kiiltävä metalli, joka keltaisen värinsä perusteella eroaa kaikista muista metalleista. Se säilyttää hyvin kiiltonsa ilmassa ja vedessä.

Kultaa, kuten muitakin jalometalleja seostetaan, jotta saavutetaan halutut työstöominaisuudet, kovuus ja värisävy. Keltakultaa saadaan lisäämällä kultaan hopeaa ja kuparia. Kuparin määrää lisäämällä saadaan punaisempaa kultaa ja ruusukultaa, kun taas hopeaa lisäämällä saadaan vaaleampaa keltakultaa. Suurin osa kultasormuksistamme ovat 14 karaatin kultaa, mutta mallistostamme löytyy myös 9 ja 18 karaatin kultasormuksia.

Valkokultaa ei löydy luonnosta, vaan sitä saadaan, kun kultaan lisätään palladiumia. Palladiumvalkokullassa ei ole nikkeliä. Aikoinaan valkokultaa seostettiin nikkelillä, mutta se on Suomessa myytävissä sormuksissa kielletty  allergisoivan ominaisuutensa vuoksi. Suomesta ostettu valkokultasormus on aina laadukas valinta.

Useimmat valkokultaiset sormukset ovat rodinoituja sormuksia. Mallistossamme saa myös haluttaessa Schalins sormuksia rodinoimattomana. Valkokullan oma väri on sävyltään hieman tummempaa ja harmaampaa, kuin rodinoitu valkokulta. Koska kyseessä on  pintakäsittely, se kuluu sormuksista ajan myötä pois ja pinnan alta tulee näkyviin valkokullan oma väri. Sormuksen voi rodinoida kultasepällä uudestaan, jolloin se näyttää taas uutta vastaavalta. Sormuksen uudelleen rodinoinnin hinta on noin 50-60€ mallista riippuen. Rodinoinnin kesto riippuu siitä, minkälaisessa käytössä ja kulutuksessa sormus on. Toisaalta sormuksessa saa myös näkyä käytön jälki, joten uudelleen rodinointi ei ole mikään pakollinen huoltotoiminpide.

Kulta ja valkokultasormukset ovat helposti muokattavissa, niitä voi suurentaa ja pienentää ja lisätä vaikka kiviä.

Kultaisia sormuksia löytyy mallistostamme Beat of Love, Camilla, Collection Ruesch, Kohinoor, Lumoava, Schalins, ja Tammi Jewelry sormukset .

Hoito-ohjeet

Kultaiset korut voi puhdistaa kultakoruille tarkoitetuilla puhdistusaineilla tai miedolla astianpesuaineella. Naarmut voi käydä kiillottamassa kultasepällä, jolloin sormuksen saa käsiteltyä aivan uuden veroiseksi.

Kultasormusten + / –

+ suuri valikoima erityylisiä sormuksia

+ perinteinen  arvometalli

+ muokattavuus, mallista riippuen voi suurentaa, pienentää, lisätä kiviä

+ jälleenmyyntiarvo

– naarmuuntuu jonkin verran, mutta naarmut voi hioa ja kiillottaa pois

– valkokultaisten sormusten uudelleen rodinointi, mikäli haluaa pitää sormuksen uuden näköisenä

– hankintahinta usein kalliimpi kuin halvemmissa materiaaleissa.

Hopeasormukset

Hopea on sormusmateriaalina edullinen ja kaunis, mutta naarmuuntuu herkästi. Toisaalta toiset pitävät siitä, että hopeisissa sormuksissa saa näkyä käytön jäljet. Hopeisen sormuksen kokoa pystyy muuttamaan suuremmaksi tai pienemmäksi ja elämän myötä syntyneet naarmut ja kolhut pystyy hiomaan kultasepällä.

Hopea (Ag) seostetaan kuparilla. Korujen valmistuksessa käytetään enimmäkseen 925-hopeaa, Schalins sormuksissa 935-hopeaa. Tätä seosta kutsutaan myös sterling-hopeaksi.  Hopeasormuksissamme ei ole nikkeliä. Yleisimmin hopeaesineet pinnoitetaan puhtaalla hopealla ja tummumisen estämiseksi sormukset myös useimmiten rodinoidaan.

Mallistostamme löytyy Collection Ruesch, Schalins ja Tammi Jewelry hopeisia sormuksia.

Hoito-ohjeet

Jos hopeakorut tummuvat, ne saa puhdistettua hopeanpuhdistukseen tarkoitetulla aineella. Naarmut voi käydä hiotuttamassa kultasepänliikkeessä.

Rodinoidun sormuksen voi rodinoida kultasepällä uudestaan , jolloin se näyttää taas uutta vastaavalta. Sormuksen rodinoinnin hinta on noin 50-60 €. Rodinoinnin kesto riippuu minkälaisessa käytössä ja kulutuksessa sormus on.

Hopeasormuksen + /-

+ hopea on edullinen materiaali

+ hopea on helposti muokattavissa, esim. koon muutokset

– naarmuuntuu ja kuluu helposti

– hopea tummuu, esim. kemikaalien ja ihon ph-arvosta johtuen

 

Titaanisormukset

Titaanisormuksista on tullut suosittuja kihla- ja vihkisormuksia keveytensä ja kauniin vaalean harmaan sävynsä vuoksi.

Titaani on sormusmateriaalina erittäin miellyttävä, kevyt ja kestävä materiaali.

Titaanin sitkeys  tekee koruista kestäviä. Titaani on metalli, joka on hyvin vahvaa, mutta samanaikaisesti pehmeää ja elastista. Tästä syystä titaanisormukset ovat erittäin kestäviä, mutta naarmuuntuvat herkästi, kun ovat kosketuksessa kovemman materiaalin kanssa. Ensimmäiset naarmut uudessa sormuksessa häiritsevät ensin, mutta sormus hioutuu vähitellen käytössä mattapintaiseksi, jolloin yksittäiset naarmut eivät enää erotu niin selvästi. Täysin kiiltävä sormus ei siis tule pysymään kiiltävänä, ja sormukset, joissa on kiiltävää ja mattapintaa yhdistettynä, muuttuvat vähitellen kokonaan käyttömattaiseksi. Mattapintaisen sormuksen pintaa voi siistiä itse, mattaamalla sormuksen uudelleen esimerkiksi hankausvillalla ( esim. Pata-Pata). Kiiltävän sormuksen voi käydä kiillottamassa uudelleen kultasepällä.

Titaani sopii hyvin allergioista kärsiville, sillä titaani ei ole allergisoiva materiaali. Valikoimistamme löytyvät titaanisormukset ovat puhdasta titaania. Titaanin heikko lämmönjohtokyky tekee korusta miellyttävän tuntuisen iholla. Sormus  tuntuu aina saman lämpöiseltä, kuin sormen iho. Keveytensä ja lämmönjohtokykynsä puolesta sormus on lähes huomaamattoman tuntuinen sormessa.

Mallistostamme löytyy puhtaasti titaanisia malleja, sekä malleja joissa on titaaniin on yhdistetty kultaa, valkokultaa, ruusukultaa, hopeaa tai platinaa. Titaanisormuksia on saatavana kiiltävänä, mattapintaisena, sekä erilaisilla hionnoilla ja taottuna. Mallistostamme löytyy myös kivellisiä titaanisormuksia, jotka sopivat, joko kihlasormuksiksi tai vihkisormuksiksi.

Titaanisormusten muokkaaminen jälkeenpäin on haasteellista. Kivettömiä titaanisormuksia pystyy kultasepällä venyttämään hieman, mutta useimmat kultasepät eivät pienennä sormuksia. Sormuksen valmistajan kautta on mahdollista pienentää tai suurentaa myös kivellisiä sormuksia. Titaanisormuksiin pystyy kaivertamaan. Tarvittaessa titaanisen sormuksen saa myös katkaistua.

Valikoimastamme löytyy  Beat of Love, Bosie, Collection Ruesch, Duetto, Everybody´s Darling, Schalins ja 3DTitanium titaanisormuksia.

Titaani on ympäristöystävällinen “vihreä´´ materiaali.

Hoito-ohjeet

Puhtaanapitoon käy lämmin saippua- tai astianpesuvesi. Naarmuja voi poistaa mattapintaisesta titaanisormuksesta esim. karhealla hankausvillalla (Patapata).

Kiiltävät sormukset voi käydä kiillottamassa kultasepällä.

Titaanisormuksen +/-

kevyt ja lämmin materiaali, tuntuu  lähes olemattomalta sormessa

+ ei allergisoi

– ei pysty muokkaamaan mallia, eikä kokoa

– naarmuuntuu herkästi

Terässormukset

Teräs on suosittu sormusmateriaali vahvuutensa, kestävyytensä , sekä edullisuutensa vuoksi.

Mallistostamme löytyy  Collection Ruesch ja Everybody´s Darling terässormuksia kivillä ja ilman kiviä .

Terässormuksissa ei ole nikkeliä.

Hoito-ohjeet

Terässormukset voi puhdistaa miedolla astianpesuvedellä ja pehmeällä harjalla tai kankaalla. Naarmut voi käydä hiotuttamassa kultasepänliikkeessä.

Terässormuksen +/-

+ kestävä materiaali, ei naarmuunnu kovin herkästi

+ edullinen materiaali

– sormusta ei pysty jälkeenpäin muokkaamaan. eikä muuttamaan kokoa

– terässormus tuntuu kylmältä talvella

– teräs on raskaantuntuinen sormusmateriaali

– terässormusta on hankala saada leikkaamalla pois sormesta, jos juuttuu kiinni tai sormi loukkaantuessa turpoaa

Palladiumsormukset

Palladiumia (Pd) käytetään korunvalmistuksessa, koska se on varsin kevyt ja helposti muokattava metalli.  Palladium on väriltään hopeanharmaata, hieman valkokultaa tummempaa. Palladiumsormukset ovat hyvin kulutusta kestäviä. Kuluessaan palladiumin värisävy ei  muutu, toisin kuin rodiumilla pinnoitettu valkokultasormus.

Mallistostamme löytyy Schalins ja Collection Ruesch palladiumsormuksia. Palladiumsormusten seoksena käytetään joko Pd600 tai pd950 seosta. ( Schalin pd600, Collection Ruesch Pd600 tai pd950).  Palladiumkihlasormusten lisäksi mallistosta löytyy paljon palladiumista valmistettuja vihkisormus ja timanttisormusmalleja. Suurin osa Schalins ja Collection Ruesch sormuksista on saatavana myös palladiumista. Kysy lisätietoja asiakaspalvelustamme, sillä kaikki mallit eivät ole ehkä vielä päivittyneet verkkosivuillemme.

Palladiumsormusten +/-

+ palladium on kestävä sormusmetalli

+ palladiumin sävy ei muutu käytössä

+ palladium on edullisempi metalli kuin valkokulta tai platina

– palladiumista on vaikea keksiä mitään negatiivista

Hoito-ohjeet

Palladiumin voi puhdistaa miedolla astianpesuliuoksella ja pehmeällä kankaalla.

Platinasormukset

Platina muistuttaa väriltään valkokultaa, mutta on käytössä kestävämpää. Mallistostamme löytyy Collection Ruesch ja Schalins platinasormuksia. Platinaa käytetään sormuksissa lähes puhtaana, platinasormusten seos  on 950 platinaa ja loppuosa hopeaa / ja / tai palladiumia. Kuluessaan platina ei muuta värisävyään, koska sitä ei ole  pinnoitettu rodiumilla, kuten valkokulta.

Platinasormuksen +/-

+ platina on arvostettu jalometalli

+ platina on kestävä materiaali

+ platinan värisävy ei muutu käytössä

+ platina on hypoallerginen, sopii kaikille

– platinasormukset ovat kalliimpia, kuin muista materiaaleista tehdyt sormukset

Tungstensormukset

Tungstenista valmistetut sormukset ovat erittäin kestäviä ja naarmuuntumattomia.

Tungstensormukset sopivat kovaan käyttöön, sormukset säilyvät hyvin kiiltävinä ja naarmuuntumattomia Tungsten on erittäin kovaa materiaalia. Alkuaineista Tungsteinilla on korkein sulamispiste 6700 astetta F-astetta (3420C). Tungsten on väriltään  tummempaa kuin valkokulta ja hopea.  Sormus sopii hyvin myös allergisille. Todella upea naarmuuntumaton Tungstenista valmistettu sormus  on ikuinen ja kestävä valinta.  Bosien tungsten sormuksissa sormuksen sisäosa on titaania. Titaani tuntuu mukavalta sormea vasten. Titaanipinnan ansiosta Bosie Tungstensormuksiin pystyy kaivertamaan. Vaikka sormus on kovaa materiaalia, sen pystyy hätätapauksessa murtamaan esimerkiksi putkipihdeillä.

Mallistossamme löytyy Bosien- sormukset. Tervetuloa myymäläämme tutustumaan valikoimaan.

Hoito-ohjeet

Tungstensormukset voi puhdistaa miedolla astianpesuaineliuoksella.

Tungstensormsten +/-

+ tungstensormuksen pinta ei naarmuunnu

+ tungsten kova ja kestävä materiaali

+ tungsten sormuksen saa tarvittaessa pois sormesta  puristamalla sormuksen rikki putkipihdeillä

+ tungstensormus on erittäin edullinen

+ tungstensormuksen saa katkaistua puristamalla putkipihdeillä tarvittaessa, jos sormus juuttuu sormeen

– tungstensormusta ei pysty jälkikäteen muuttamaan, eikä kokoa pysty muokkaamaan

– tungstensormus on painava ja massiivisempi kuin muista metalleista valmistetut sormukset

– tungstensormuksen rungon paksuus

Keraamiset sormukset

Keraamiset sormukset ovat moderneja, kiiltäväpintaisia ja kevyitä.

Lisäksi keraamiset sormukset kestävät hyvin naarmuuntumatta, mutta menevät kolahtaessa helposti rikki. Keraamiseen sormukseen voi kaivertaa, mutta kaiverrus ei juuri keraamisesta pinnasta erotu.

Mallistostamme löytyy Bosie keraamisia sormuksia.

Hoito-ohjeet

Keraamisia sormuksia ei tarvitse hoitaa. Normaali pesu astianpesuaineella tai saippualla riittää.

Keraamisen sormuksen +/-

+ sormus ei naarmuunnu

+ sormus on kevyt

– hypoallerginen

– kaiverrus ei näy

– menee rikki, jos putoaa kovalle pinnalle

 

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen kihlasormuksiin  ja niiden käyttöön

Voiko sormuksen ostaa yllätyksenä?

Sormuksen voi ostaa myös yllätyksenä. Haasteena on se, että sormuksen koko on oikea. Joskus sormuksia voi vaikka sovittaa ihan leikkimielessä etukäteen, tai jos kosittavalla on jokin vanha sormus, joka mahtuu vasempaan nimettömään, niin sitä voi käyttää mittana. Jos ostat sormuksen yllätyksenä, kannattaa varmistaa, että sormuksen koon voi tarvittaessa muuttaa tai sormuksen voi vaihtaa sopivaan kokoon.

Kuka maksaa kihlasormukset?

Siihen kuka sormukset maksaa, ei ole mitään sääntöä. Vanhan perinteen mukaan mies ostaa naiselle sormuksen ja nainen miehelle. Toisinaan toinen parista maksaa molemmat sormukset, ja joskus yhteissumma laitetaan puoliksi. Toisinaan on sovittu, että kumpikin maksaa omansa. Tämä on jokaisen parin valittavissa.

Mikä päivä kihlapäivämääräksi?

Kihlapäivä on se päivä kun toinen on “virallisesti” kosinut toista tai pyytänyt kumppaniaan menemään kanssaan kihloihin.  Toiset haluavat merkata kaiverruksella tuon päivän sormuksiin. Päivän voi yhdessä suunnitella etukäteen  myös sellaiseksi päiväksi, joka on jollain tavalla parille merkityksellinen tai muuten vaan päivä jona halutaan viettää kihlapäivää, esimerkiksi ystävänpäivä, uusivuosi, juhannus tai vaikka se päivämäärä  jolloin on ensimmäisen kerran tavattu.

Mitä kihlasormuksiin kaiverretaan?

Yleisesti kihlasormuksiin kaiverretaan molempien nimet ja kihlapäivämäärä. Tässä on kaksi käytäntöä, joko niin että molempiin tulee teksti samanlaisena, tai sitten niin  että kumppanin nimi tulee ensiksi ja toiseksi oma nimi. Kaiverrukseen voi myös liittää esimerkiksi sydän-kuvion, tai &-merkin tai “ja”-sanan. esimerkiksi Minna ja Mikko 22.2.22. Tai Mikko & Minna 22.02.2022. Nimet voivat olla oikeat nimet tai lempinimet. Kummankaan sukunimeä ei kaiverreta sormuksiin. Sormuksiin voi kaivertaa myös lyhyen latinankielisen tekstin ym. Siinä tapauksessa pitää ottaa huomioon, että teksti mahtuu sormukseen, sillä tila on rajallinen varsinkin pienen koon sormuksissa.

Pitääkö järjestää kihlajaiset?

Pari voi järjestää kihlajaiset perheen ja ystävien kesken tai juhlia voi ihan vain romanttisesti kahdestaan.

Voiko sormukset tilata netistä?

Sormukset on helppo tilata netistä, jos vain tietää sormuksen  oikean koon. Netistä löytyy iso valikoima sormuksia, joista varmasti löytyy mieleinen malli. Sormuksia ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen , että sormuksen valmistaja on tunnettu  ja laadukas yritys. Sormuksia kannattaa kuitenkin myös käydä kokeilemassa jossain, jotta saa hieman käsityksen siitä minkälaisesta mallista tai metallista pitää. Samalla voi testailla oikeaa kokoa.

Missä sormessa kihlasormusta pidetään?

Sormusta pidetään perinteisesti vasemmassa nimettömässä. Tähän liittyy vanha Kreikkalainen uskomus, että  vasemmasta nimettömästä kulkee laskimo suoraan sydämeen. Joissakin kulttuureissa sormusta pidetään oikean käden nimettömässä.

Onko sormusta pakko pitää aina?

Toiset vannovat, että kun sormus on kerran sormeen laitettu, sitä ei ikinä oteta pois. Tämä ei kuitenkaan ole hyvä käytäntö. Sormus kannattaa ottaa pois aina silloin kun tekee esimerkiksi jotain  sellaista joka voi kuluttaa tai rasittaa sormusta, tai kun käy suihkussa tai saunassa. Sormus kannattaa myös puhdistaa säännöllisesti. Toiset pitävät sormusta käytännössä koko ajan, mutta kaikki eivät pidä sormusta, muuta kuin silloin, kun halutaan näyttää ympäristölle, että ollaan kihloissa. Toiset eivät pidä koskaan  sormusta, mutta sormus on kuitenkin tallessa aarteiden joukossa.  Joillakin työ rajoittaa sormuksen pitoa ja se otetaan vapaa-ajalla käyttöön. Sormus on kihlauksen merkki ja merkki siitä, että on sovittu olla yhdessä.

Minkälainen on miehen kihlasormus?

Miehen sormus on perinteisesti ilman kiveä oleva sormus. Se voi olla sileä tai kuvioitu, joskus siinä voi olla myös timantteja yksi tai useampi. Varsinkin mustat timantit ovat mielenkiintoinen vaihtoehto miehelle. Toiset ovat myös hankkineet kantasormuksen mallisen sormuksen kihlasormukseksi, mutta se on harvinaisempaa.

Pitääkö molempien sormukset olla samanlaisia?

Usein ostetaan sormukset jotka ovat jollain tavalla parit, tai ainakin muistuttavat toisiaan, tai ovat samaa sarjaa. Naisella voi olla saman mallin kivellinen versio tai molemmilla voi olla samanlaiset kivettömät sormukset. Toisinaan ei päästä yhteisymmärrykseen sormuksista, ja silloin on ihan hyväksyttyä, että molemmat valitsevat mieleisensä mallin.

Mitä kihlasormus maksaa?

Kihlasormusten hinta vaihtelee suuresti materiaalin, painon, kivien ja näyttävyyden mukaan. Edullisimmat hopeiset tai titaani kihlasormukset  maksavat alle 50€, mutta jos sormus on valmistettu kullasta tai platinasta ja siihen on istutettu timantteja, nousee hinta huomattavasti.  Useimmat ovat valmiita sijoittamaan sormuksiin noin 100-500€ . Häät.fi tekemän kyselyyn vastanneista ehdoton enemmistö eli joka kolmannes maksaisi sormuksestaan 0–499 euroa. Joka viides olisi valmis käyttämään sormukseen 500–999 euroa. Saman verran ääniä sai myös 1000–1999 euron sormus. Yli 3000 euroa sormukseen olisi valmiita tuhlaamaan reilu viides kyselyyn vastanneista

Pitääkö miehelle ostaa toinen sormus kun menee naimisiin?

Yleisesti miehellä on vain yksi sormus sormessa. Joskus halutaan uusia miehen sormus siinä vaiheessa kun mennään naimisiin.  Jos sormukset sopivat toistensa kanssa yhteen, niin silloin mies voi pitää myös kahta sormusta sormessa halutessaan.

 

Hopeinen panssarikaulaketju
Hopeinen panssarikaulaketju

Kaulaketjun pituuden mittaus

Ketjun pituuden sopivuuden saat parhaiten mitattua ottamalla esim. langasta 38cm, 42cm, 45cm, 50cm tai 60cm pätkän, ja sovittamalla sitä kaulaasi.

Nyrkkisääntö ketjun pituuksiin on:

  • 38cm sopii lapsille ja nuorille hoikille tytöille
  • 42cm hoikkakaulaiselle naiselle
  • 45cm yleisin naisten mitta tai hyvin hoikka mies
  • 50cm normaali miesten pituus tai tukevakaulainen nainen
  • 60cm tukevakaulainen mies
Hopeinen naisten rannekoru
Hopeinen naisten rannekoru

Rannekorun mittaus

Ketjun pituuden sopivuuden saat parhaiten mitattua ottamalla esim. langasta 18,5cm, 19cm, 21cm tai 23cm pätkän, ja sovittamalla sitä ranteeseesi. Koot 18,5cm ja 19cm ovat yleisiä naisten mittoja. Koko 21cm on normaali miesten koko, tai isoranteisen naisen koko. 23cm sopii isoranteiselle miehelle.