OSTA SORMUSMITTA, SAAT -10% SORMUS-ALEKOODIN!

Samalla varmistat oikean sormuskoon.

Muista rakastasi! You Matter To Me päivä 7.10. Kaikista normaalihintaisista koruista ja sormuksista -10% alennus koodilla: Matter22

Mittataulukko

sormusmitta
sormusmitalla saa helposti mitattua sormen koon

Sormuksen koon mittaus

Sormuksen tilaaminen verkkokaupasta on helppoa, jos sinulla on oikea sormuskoko tiedossa. Mikäli koko ei ole tiedossa, kannattaa oikea koko varmistaa esimerkiksi kuvassa olevalla sormusmitalla.   Sormusmitassa on eurooppalainen kokomitoitus. Tämä sormusmitta käy erityisen hyvin esimerkiksi Schalinsin ja  Collection Rueschin sormuskoon mittaamiseen, joissa koko ilmoitetaan milleissä sormen ympärysmittana.

Verkkokaupassamme on myytävänä sormusmittoja, mutta kun tilaat sormuksen verkkokaupastamme, voimme lähettää sinulle veloituksetta, kuvassa näkyvän sormusmitan , jolla voit vielä varmuuden vuoksi tarkistaa sormuksen oikean koon. Ilmoita meille tilauksen kommenttikenttään, että haluat tarkistaa koon mitalla, niin lähetämme sinulle mitan suoraan kotipostilaatikkoon. Odotamme vastaustasi ja tilaamme sormuksen valmistajalta vasta, kun olet ilmoittanut tarkistetun koon. Sormusmitalla mittaamalla saat helpoiten koon selville, saat sopivan kokoisen sormuksen, eikä aikaa mene hukkaan, kun sormusta ei tarvitse lähettää vaihtoon, tai koonmuutokseen, jossa joissain tapauksissa saattaa kestää 2-4 viikkoa.  Myös kaiverruksen uskaltaa tilata, kun koko on tiedossa.

Sormuksen koon valinta saattaa olla joskus haasteellista, Siihen  kannattaa uhrata hiukan vaivaa ja aikaa. Sormen koko saattaa vaihdella jopa saman päivän aikana. Heti aamulla ja taas illalla sormet ovat yleensä turvoksissa, samoin kuumalla ilmalla,  Keskellä päivää ja viileällä ilmalla sormenympärys taas on pienempi. Kaikkein parasta on sovittaa kokoa keskellä päivää normaalissa huonelämpötilassa.  Turvotukseen saattaa vaikuttaa myös ruokavalio ja lääkkeet.

 

Sormuksen ympärysmitta, eli sormuksen sisäkehän pituusmitta 45-74 ,  on käytössä kaikissa eurooppalaisissa sormuksissa . Suomalaisten sormusten koot ilmoitetaan halkaisijamittoina 14-24.

Sormuksen leveys ja sormuksen sisäpinnan pyöreys vaikuttavat siihen miten sormus sormessa liukuu. Leveämpi sormus tuntuu tiukemmalta, kuin ohut sormus. Leveä sormus saattaa vaatia 1/4-1/2  numeroa suuremman koon, kuin kapea. Sisäpinnaltaan pyöristetyt sormukset liukuvat sormessa herkemmin, näissä koko kannataa valita hieman pienemmäksi. Esim. 16,3 vastaa sisäreunaltaan pyöristetyissä sormuksissa 16,5 kokoa.  Myös sormen muoto vaikuttaa paljon.

Sisäpinnan pyöristyksen vaikutus kokoon:

sormuksen sisäpinnan vaikutus kokoon

Jos haluat samankokoisen sormuksen kuin jo ennestään omistat, saat koon yksinkertaisimmin mittaamalla olemassaolevan sormuksen sisähalkaisijan. Paras mittaväline on työntömitta, myös esimerkiksi harppia voi käyttää mitan siirtämiseen sormuksesta viivottimelle tai asettamalla sormus suoraan viivoittimen asteikolle. Huomaa kuitenkin, että jos sormus on vanha, se ei välttämättä ole enää täysin pyöreä ja mittaustulos saattaa vääristyä. Kotioloissa voi koittaa mitata sormen myös siten, että leikkaa paperista tai langasta suikaleen ja kääntää sen sormen ympärille ja mittaa sitten suikaleen pituuden sen mukaan missä koossa  mittasuikale tuntuu sopivalta. Sormien muoto määrittelee sopivan mittauskohdan: isonivelinen mittaa nivelen kohdalta, suipposorminen sormuskohdasta. Suikaleella mittaamalla saat sormuksen sisäkehän mitan, eli ympärysmitan selville. Kannattaa huomioida, että tämä kotioloissa suoritettu mittaus on vain suuntaa-antava, se ei ole niin tarkka, että sen perusteella kannattaisi tilata sormusta.

Sormuksen koko ympärysmitta (mm)
15.0 47,1
15.5 48,7
16.0 50,2
16.5 51,8
17.0 53,4
17.5 55,0
18.0 56,5
18.5 58,1
19.0 59,7
19.5 61,2
20.0 62,8
20.5 64,4
21.0 65,9
21.5 67,5
22.0 69,1
22.5 70,7

 

Hopeinen panssarikaulaketju
Hopeinen panssarikaulaketju

Kaulaketjun pituuden mittaus

Ketjun pituuden sopivuuden saat parhaiten mitattua ottamalla esim. langasta 38cm, 42cm, 45cm, 50cm tai 60cm pätkän, ja sovittamalla sitä kaulaasi.

Nyrkkisääntö ketjun pituuksiin on:

  • 38cm sopii lapsille ja nuorille hoikille tytöille
  • 42cm hoikkakaulaiselle naiselle
  • 45cm yleisin naisten mitta tai hyvin hoikka mies
  • 50cm normaali miesten pituus tai tukevakaulainen nainen
  • 60cm tukevakaulainen mies
Hopeinen naisten rannekoru
Hopeinen naisten rannekoru

Rannekorun mittaus

Ketjun pituuden sopivuuden saat parhaiten mitattua ottamalla esim. langasta 18,5cm, 19cm, 21cm tai 23cm pätkän, ja sovittamalla sitä ranteeseesi. Koot 18,5cm ja 19cm ovat yleisiä naisten mittoja. Koko 21cm on normaali miesten koko, tai isoranteisen naisen koko. 23cm sopii isoranteiselle miehelle.

X