• Sormukset
 • Korut
 • Ristiäislahjat, kastelahjat ja kummilahjat
 • Vintage tuotteita
 • Rannekellot
 • OUTLET
 • Hopeiset ruokailuvälineet
 • Lahjatavarat
 • Kaiverrukset
 • Muut tuotteet
 • Tuote-osastot

  Ristiäislahjat, kastelahjat ja kummilahjat

  Kastelahja, ristiäislahja, kummilahja tai nimeämislahja– elinikäiset muistot lahjaksi kummilapselle

  Oletko saanut osaksesi suuren kunnian eli onko sinua pyydetty kummiksi? Tällöin hankintalistalla on kastelahja tai kummilahja. Kummin tehtävänä on olla luotettava lähiaikuinen kummilapsen elämässä ja tarvittaessa olla vanhempienkin apuna ja tukena lapsen kasvatuksessa. Nykyään kummin hengellisen ohjaajan tehtävät ovat väistymässä taka-alalle, ja kummiudesta on muodostunut huolenpidon, turvallisuuden ja ystävyyden toimi, joka kestää eliniän. Kun sinut on valittu kummiksi, tapana on hankkia kummilapselle kastelahja tai kummilahja. Sylikummin etuoikeutena on ostaa niin sanottu perinteinen ristiäislahja, joka voi olla esimerkiksi:

  • kummilusikka
  • valokuvakehys tai albumi
  • kastesormus tai muu kastekoru, esimerkiksi kastehelmikorut tytöille
  • säästölipas
  • ensihammas- tai kihararasia

  Kaisankello.fi:n verkkokaupasta löydät herttaisimmat ristiäislahjat kastelahjat ja kummilahjat, jotka jäävät ihaniksi, elinikäisiksi muistoiksi kummilapsen elämään. Kummilusikka on ollut pitkään tyypillisin kastelahja, mutta sen rinnalle ovat tulleet monet muut vaihtoehdot aina koruista säästölippaisiin ja muihin lahjoihin. Erityisen suosittuja ovat lahjat, joihin voi kaivertaa lapsen syntymätiedot ja nimet. Valikoimastamme löydät varmasti sen sopivimman kummilahjan sinun kummilapsellesi.

  Kummilusikka ja muut kummilahjat meiltä

  Kummilusikka on yksiä vanhimpia kastelahjoja, ja sillä on pitkät perinteet. Kummilusikan antaa lapselle useimmiten sylikummi, kun taas ns. kakkoskummit voivat hankkia lapselle muut kummilahjat. Kummilusikka on hyvä kastelahja, koska siihen saadaan helposti kaiverrettua lapsen nimet, syntymäajan, sekä painon ja pituuden. Yhden lusikan lisäksi kummit voivat kerätä kummilapselle lusikkasarjaa, jonka jokaiseen lusikkaan voidaan tehdä haluttu kaiverrus. Lusikkasetin voi ostaa kerralla yhdessä muiden kummien kanssa tai kerätä sitä kummilapselle vuosien ajan. Valikoimistamme löytyy Kultakeskuksen ja Hopeajalosteen hopeisia, hopeoituja ja teräksisiä kummilusikoita. Toinen suosittu, melko perinteinenkin kummilahja on kastekehys tai -albumi, joihin saa kummilapsen kuvan yhteyteen kaiverrutettua kaikki lapsen tärkeät tiedot.

  Perinteisten ristiäislahjojen rinnalla ovat kastekorut ja muut kastelahjat

  Kummi luo erityisen, läheisen suhteen kummilapseensa ja pysyy lapsen rinnalla parhaimmillaan läpi elämän. Kummeja valitaan yleensä vähintään kaksi, joista toinen on sylikummi. Sylikummin etuoikeutena on hankkia kummilapselle ns. päälahja kuten kummilusikka, johon kaiverretaan lapsen nimi ja muut tiedot, mutta kakkoskummin kastelahja voi olla vapaammin valittava. Esimerkiksi viehättävät kastekorut tai ensihammas- tai ensikihararasiat ovat nostaneet suosiotaan kummilahjana. Kaisankello.fi:n valikoimista löydät laajan valikoiman kauniita ja merkityksellisiä vaihtoehtoja, kun hankintalistalla on kastelahja tai kummilahja.

  Mitä kastelahjaan kaiverretaan?

  Se mitä kastelahjaan kaiverretaan riippuu siitä miten paljon esineessä on tilaa kaiverrukselle. Kummilusikkaan kaiverretaan perinteisesti lapsen etunimi tai etunimet, sekä syntymäpäivämäärä, kellonaika ja paino ja pituus.   Valokuvakehyksiin kaiverretaan nuo samat tiedot, mutta joissakin kehyksissä on tilaa myös kastepäivämäärälle.  Perinteiseen tapaan kaiverretaan vain etunimet, mutta jonkin verran  halutaan myös, että sukunimi kaiverretaan kehykseen, mikäli se siihen mahtuu. Meiltä on helppo tilata kaiverrus kastelahjaan samalla kun tilaat itse tuotteen. Kaiverramme kastelahjat itse, joten kaiverrus ei aiheuta lahjalle lisää toimitusaikaa.  Jos vanhemmat haluavat pitää nimen salassa kastetilaisuuteen saakka, kannattaa odottaa kaiverruksen kanssa ja kaivertaa kaikki tiedot yhtä aikaa vasta, kun kaikki kaiverrustiedot ovat tiedossa. Toinen tapa on , että vanhemmat antavat kaiverrustiedot suoraan meille ja me paketoimme lahjan niin, että lahjan ostaja ei näe kaiverrusta, ja siten lapsen nimi pysyy edelleen salaisuutena kasteeseen saakka.

  Nimenantotilaisuuteen voi lahjaksi viedä samoja perinteisiä ristiäislahjoja jotka eivät ole aihepiiriltään uskonnollisia. Erilaiset lapsi-,nalle- ja eläinaiheiset lahjat sopivat tähän tarkoitukseen parhaiten.

  Hae valmistajan mukaan:
  Järjestele:
  Hinta
  Leveys

  Näytetään tulokset 1–60 / 216