Titaanisormukset

5.10.2021 | info

White Style Titan Avantgarde
White Style Titan Avantgarde 77/21120-060 ja 77/21110-060

Titaanisormukset, ominaisuudet ja hoito-ohjeet

Titaanisormuksista on tullut suosittuja kihla- ja vihkisormuksia keveytensä ja kauniin vaalean harmaan sävynsä vuoksi.

Titaani on sormusmateriaalina erittäin miellyttävä, kevyt ja kestävä materiaali.

Titaanin sitkeys  tekee koruista kestäviä. Titaani on metalli, joka on hyvin vahvaa, mutta samanaikaisesti pehmeää ja elastista. Tästä syystä titaanisormukset ovat erittäin kestäviä, mutta naarmuuntuvat herkästi, kun ovat kosketuksessa kovemman materiaalin kanssa. Ensimmäiset naarmut uudessa sormuksessa häiritsevät ensin, mutta sormus hioutuu vähitellen käytössä mattapintaiseksi, jolloin yksittäiset naarmut eivät enää erotu niin selvästi. Täysin kiiltävä sormus ei siis tule pysymään kiiltävänä, ja sormukset, joissa on kiiltävää ja mattapintaa yhdistettynä, muuttuvat vähitellen kokonaan käyttömattaiseksi. Mattapintaisen sormuksen pintaa voi siistiä itse, mattaamalla sormuksen uudelleen esimerkiksi hankausvillalla ( esim. Pata-Pata). Kiiltävän sormuksen voi käydä kiillottamassa uudelleen kultasepällä.

Titaani sopii hyvin allergioista kärsiville, sillä titaani ei ole allergisoiva materiaali. Valikoimistamme löytyvät titaanisormukset ovat puhdasta titaania. Titaanin heikko lämmönjohtokyky tekee korusta miellyttävän tuntuisen iholla. Sormus  tuntuu aina saman lämpöiseltä, kuin sormen iho. Keveytensä ja lämmönjohtokykynsä puolesta sormus on lähes huomaamattoman tuntuinen sormessa.

Mallistostamme löytyy puhtaasti titaanisia malleja, sekä malleja joissa on titaaniin on yhdistetty kultaa, valkokultaa, ruusukultaa, hopeaa tai platinaa. Titaanisormuksia on saatavana kiiltävänä, mattapintaisena, sekä erilaisilla hionnoilla ja taottuna. Mallistostamme löytyy myös kivellisiä titaanisormuksia, jotka sopivat, joko kihlasormuksiksi tai vihkisormuksiksi.

Titaanisormusten muokkaaminen jälkeenpäin on haasteellista. Kivettömiä titaanisormuksia pystyy kultasepällä venyttämään hieman, mutta useimmat kultasepät eivät pienennä sormuksia. Sormuksen valmistajan kautta on mahdollista pienentää tai suurentaa myös kivellisiä sormuksia. Titaanisormuksiin pystyy kaivertamaan. Tarvittaessa titaanisen sormuksen saa myös katkaistua.

Valikoimastamme löytyy  Beat of Love, Bosie, Collection Ruesch, Duetto, Everybody´s Darling, Schalins ja 3DTitanium titaanisormuksia.

Titaani on ympäristöystävällinen “vihreä´´ materiaali.

Hoito-ohjeet

Puhtaanapitoon käy lämmin saippua- tai astianpesuvesi. Naarmuja voi poistaa mattapintaisesta titaanisormuksesta esim. karhealla hankausvillalla (Patapata).

Kiiltävät sormukset voi käydä kiillottamassa kultasepällä.

Titaanisormuksen +/-

kevyt ja lämmin materiaali, tuntuu  lähes olemattomalta sormessa

+ ei allergisoi

– ei pysty muokkaamaan mallia, eikä kokoa

– naarmuuntuu herkästi